Az állítólagos jobboldali politikusért, Magyar Péterért kapkod lassan a teljes baloldal

2024. május 10. 20:06

A TISZA Párt politikusa ugyan jobboldaliként bukkant fel a közéletben, egyre inkább úgy tűnik, hogy a baloldalon találja meg a számításait.

2024. május 10. 20:06

(Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila)

Eddig úgy tűnhetett, hogy Magyar Péter a jobboldalon áll – bár erre is érkezett már komoly cáfolat –, és onnan kíván a Fidesz ellenzékévé válni, de az utóbbi hetekben radikálisan változott a felállás. Már korábbi elemzések is rámutattak, hogy Varga Judit exférje leginkább a baloldalról szipkázza el a szavazókat, most azonban úgy tűnik, a helyzetet felismerve maga az ellenzék is szívesen a keblére ölelné az országjárása során nagyokat mondó, vagy éppen mások nevével viccelődő újdonsült politikust.

Ezt is ajánljuk a témában

Lapunknál Kacsoh Dániel egy publicisztikájában már jelezte, hogy véleménye szerint Magyar előbb vagy utóbb ki fog egyezni Gyurcsány Ferenccel – vagy lényegében magába olvasztja, ami persze csak képletesen értendő, de a jelenlegi folyamatok tükrében egyre kevésbé tűnik légből kapott gondolatnak. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szerzőnk azonban rávilágított a legfőbb problémára, mely a következő: 

A probléma és meggyőződésem szerint az ellenzéki sikertelenség gyökere tehát nem más, mint a cél elégtelensége – Orbán leváltása, és kész –, továbbá az eszköz misztifikálása. S ezen Magyar Péter sem lendíti túl az ellenzéket, sőt valójában kimaxolja a tizennégy évnyi, frusztrációval terhelt kisebbségi protest­hangulatot.”

Márpedig ez a jelenlegi ellenzékkel továbbra sem fog menni, így hiába az összefogás, ha egész egyszerűen együtt se tudnak többet felmutatni a történet szereplői. Egyik oldalról Donáth Anna, a Momentum elnöke mondta azt a napokban, hogy Magyar Péter

az európai parlamenti választáson nyilván versenytárs. Mivel azonban a cél közös – leváltani az Orbán-rendszert –, nagyon remélem, hogy a vitás kérdéseket lezárva, a június 9-i választások után szövetségesként tudunk majd egymásra tekinteni.”

Ezt is ajánljuk a témában

De a főpolgármesteri pozícióért újrainduló Karácsony Gergely is azt nyilatkozta a közelmúltban, hogy „azt remélem, hogy ezt a rivalizálást majd az együttműködés fogja felváltani, mert a parlamenti választáson nincs három pólus, ott két pólus van”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem utolsósorban a DK-s Dobrev Klára sem gondolkodik másképp, hiszen ő is azt felelte egy erre vonatkozó kérdésre, hogy „aki Orbán rendszerét le akarja váltani, annak együtt kell működnie. Én mindenkivel hajlandó vagyok együttműködni.” – Innentől pedig nem is lehetne egyértelműbb, hogy a baloldal számára nem nagyon van más járható út, 

mint megismételni a 2022-es eseményeket, ezúttal Márki-Zay Péter helyett Magyar Pétert állítva középre. 

Más kérdés, hogy ahogyan az összefogás korábban is eléggé döcögött, úgy most sem számíthatunk másra, pláne, hogy Dobrev Klára és Magyar Péter az összefogás gondolatának örömére éppen azzal van elfoglalva, hogy nyílt leveleket írogasson a másiknak egy TV-s nyílt vita kapcsán.

 

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­I­­g­­­a­­z­­i n­i­­m­f­­­o­­­m­­á­n­­­i­­á­­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
alexandrosz-2
2024. május 11. 19:48
Véletlenül se feledjük, hogy a magyar nevű féreg egy nernyik geci, a zsidesz káderlistáján kapott vagyonokat és hatalmat is, (jeszenszky, bodpéter, mellár, pálinkás detto) az alkalmatlan, kvótaribanc nejének és a zsideszes bűnöző haverjaiknak hála. Ezért nagyon kevés lesz a napi kéttucatnyi lejárató cikk erről a nernyik szarzsák haverotokról göbbelstóni! Ezer kell minimum, a kurva anyàtokat! Be vagytok szarva tőle rendesen!
zoknis
2024. május 11. 12:23
Egy apró megjegyzés, MP nem politikus, csak egy selejtes jelentéktelen feltűnési viszketegségben szenvedő senkiházi liberálidióta ficsúr....
atti64
2024. május 11. 09:50
PATKÁNY PÁRTI!!!!!!!!!!!!!ÉS MENNYI PATKÁNY VAN MEG ITT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!